Etablering
I Danmark er hovedparten af de Frie Grundskoler der oprettes såkaldte protestskoler. Dette betyder at de er oprettet i forlængelse af lukning af en folkeskole. De andre Frie Grundskoler er oprettet pga skolens værdier. Dette gælder skolen.com

skolen.com blev oprettet i 2009 med afsæt i visionen om at skabe en skole med de værdier, som er beskrevet i værdigrundlaget og vedtægterne. Forud for den endelige beslutning blev interessen for skolen undersøgt, hvilket blev udslagsgivende. Det sidste år inden åbningen blev der arbejdet intenst med forberedelserne. En mindre gruppe børn blev undervist, så ideerne blev prøvet i praksis. Lokaler, jura, bestyrelse, medarbejdere og hjemmeside var nogle af årets opgaver. I august 2009 åbnede skolen officielt med 18 elever. Det var et bevidst valg at lade skolen vokse langsomt sammen med erfaringer og udvikling af ideer. Siden 2016 har skolen haft plads til 60 elever, hvilket svarer til vores ønsker for, at visioner, fysiske rammer og økonomi kan forenes.

Teaterfoto Cecilie Vincentz